Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
serek kanapkowy
29-11-2010, 12:45
Post: #2
RE: serek kanapkowy
Witaj Zuzanko,
termizowany to prawie to samo co pasteryzowany, ale nie do końca. Podczas pasteryzacji, którą stosuje się często w domu przy okazji utrwalania przetworów, stosuje się temperatury ok. 90-100 stopni Celsujsza, czyli temperaturę wrzenia wody. Termizacja natomiast jest "łagodną" wersją, wykorzystywane temperatury to ok. 55-65 stopni.
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Wiadomości w tym wątku
serek kanapkowy - Zuzanka - 20-09-2010, 13:11
RE: serek kanapkowy - Maria Jakubowska - 29-11-2010 12:45



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | aktywniepozdrowie.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS