Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni?
|
29-08-2010, 11:47
Post: #5
|
|||
|
|||
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni?
Rozumiem zatem, że dawno, dawno temu, kiedy cywilizacji w wymiarze, jaką znamy mniej więcej od połowy XIX wieku, nie było problemu z zupką warzoną na kościach; chyba, że bydlątko żarło coś z ziemi, pod którą leżał sobie pokład jakiś metali. Problem z wywarem na kościach pojawił się z nastaniem cywilizacji chemicznej, czy tak?
Tak dla uściślenia, metale ciężkie odkładają się w szpiku, czy masie kostnej? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Belfegor - 24-08-2010, 8:35
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Kamila Krysiak - 27-08-2010, 23:32
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Belfegor - 28-08-2010, 21:48
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Kamila Krysiak - 28-08-2010, 22:29
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Belfegor - 29-08-2010 11:47
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Kamila Krysiak - 29-08-2010, 21:47
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - aga - 02-09-2010, 17:24
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Belfegor - 05-09-2010, 13:32
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości