Kasza gryczana
|
19-01-2012, 12:46
Post: #5
|
|||
|
|||
RE: Kasza gryczana
Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu ok. 14-23% wzrostu, na ok. 1,5 godz.. Wchłania się szybko. Zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza jaglana wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Wzrosty po spożyciu: kasza jęczmienna ok. 4-8%, kasza gryczana ok. 9-18%, kasza manna ok. 10%, kasza kuskus ok. 22%. Wymienione KASZE zawierają w swoim składzie b. DUŻO węglowodanów i są to tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu, czyli wzrost poziomu cukru we krwi po ich spożyciu, nigdy nie przekracza: 26% wzrostu. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne !! Wobec tego kasza powinna być jako produkt żywieniowy; ZALECANA lub DOZWOLONA. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.
PUENTA: KASZA, to produkt najwyższej wartości odżywczej, a więc biologiczne realia !! ***** REALIA. http://sandrarecho.pinger.pl/m/8256460 |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Kasza gryczana - kalina - 20-08-2010, 7:42
RE: Kasza gryczana - DOROTA PIETRAK - 22-08-2010, 18:30
RE: Kasza gryczana - Zuzanka - 27-08-2010, 19:20
RE: Kasza gryczana - DOROTA PIETRAK - 29-08-2010, 19:54
RE: Kasza gryczana - MonikaORSO - 19-01-2012 12:46
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości