Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niebezpieczeństwo płynace z zepsutej żywności
22-09-2010, 10:40
Post: #1
Niebezpieczeństwo płynace z zepsutej żywności
Witam,
Mam kłopot z mamą, która gromadzi ogromne ilości jedzenia, które po pewnym czasie psuje się, gnije, pleśnieje itp. Uważam trzymanie takich rzeczy w lodówce za niebezpieczne. Dodatkowym problemem jest to, iż w lodówce nie robi zbyt często selekcji. Jak już zobaczy ze np. pomidor jest już w połowie zgniły odcina zepsuta cześć, a z reszty robi sałatkę albo dorzuca do zupy. Wędlinę, która robi się śliska podsmaża i dodaje np. do fasolki po bretońsku. Potrzebuje pomocy! Jak wytłumaczyć mamie,żeby nie robiła zakupów na zapas, ponieważ skutkuje to stratą pieniędzy oraz zepsutym jedzeniem, które jest niebezpieczne. Proszę o wskazanie publikacji, które mogę dać Jej do przeczytania i uświadomienia jak groźne są bakterie itp. organizmy, które rozwijają się w zepsutym jedzeniu i mogą powodować różne choroby.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz:)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Wiadomości w tym wątku
Niebezpieczeństwo płynace z zepsutej żywności - marcelina - 22-09-2010 10:40



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | aktywniepozdrowie.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS