Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni?
29-08-2010, 21:47
Post: #6
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni?
Główną przyczyną obecności metali ciężkich w żywych organizmach jest zanieczyszczenie środowiska wynikające przede wszystkim z rozwoju przemysłowego.
Problem odkładania się metali ciężkich w kościach dotyczy przede wszystkim ołowiu, który jest odkładany w postaci nierozpuszczalnych soli w masie kostnej, dlatego też np. u osób chorych na osteoporozę obserwuje się wzrost zawartości tego pierwiastka we krwi.

Technolog żywności
Specjalizacja: analiza jakości żywności
"Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną"
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Wiadomości w tym wątku
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Kamila Krysiak - 29-08-2010 21:47



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | aktywniepozdrowie.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS