Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni?
|
28-08-2010, 22:29
Post: #4
|
|||
|
|||
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni?
Metale ciężkie do organizmów zwierząt trafiają tą samą drogą co do naszych, czyli głównie pokarmową, oddechową czy przez skórę. Wiek zwierząt na pewno ma duży wpływ na stężenie metali w ich organizmie, lecz warunki w jakich żyją i to czym są karmione są również bardzo ważnym czynnikiem.
Niestety metale ciężkie kumulują się również w naszych organizmach, dlatego też jesteśmy dla samych siebie swoistym zagrożeniem (mimo, że kanibalizm jest coraz mniej popularny ![]() Spożywanie takiego wywaru od czasu do czasu nie powinno zaszkodzić, ale jeśli mamy możliwość wyboru to polecam jednak wywary mięsne, są wartościowsze z żywieniowego punktu widzenia ![]() Technolog żywności Specjalizacja: analiza jakości żywności "Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną" |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Belfegor - 24-08-2010, 8:35
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Kamila Krysiak - 27-08-2010, 23:32
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Belfegor - 28-08-2010, 21:48
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Kamila Krysiak - 28-08-2010 22:29
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Belfegor - 29-08-2010, 11:47
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Kamila Krysiak - 29-08-2010, 21:47
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - aga - 02-09-2010, 17:24
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Belfegor - 05-09-2010, 13:32
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości