Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni?
|
27-08-2010, 23:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-08-2010 23:35 przez Kamila Krysiak.)
Post: #2
|
|||
|
|||
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni?
Sugeruje się spożywanie możliwie jak najmniejszych ilości zup gotowanych na samych kościach (są szczególnie niepolecane w żywieniu dzieci). Zagrożenie wynika głównie z faktu, że w ciągu życia zwierzęcia odkładane są w nich substancje toksyczne (m.in. metale ciężkie). Dlatego też zaleca się przygotowywanie zup na chudym tzw."włóknistym" mięsie, z którego do wywaru przechodzą substancje białkowe, korzystnie oddziałujące na nasze stawy.
Technolog żywności Specjalizacja: analiza jakości żywności "Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną" |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Belfegor - 24-08-2010, 8:35
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Kamila Krysiak - 27-08-2010 23:32
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Belfegor - 28-08-2010, 21:48
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Kamila Krysiak - 28-08-2010, 22:29
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Belfegor - 29-08-2010, 11:47
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Kamila Krysiak - 29-08-2010, 21:47
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - aga - 02-09-2010, 17:24
RE: Zupka na kościach - dobro, czy zło w kuchni? - Belfegor - 05-09-2010, 13:32
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości