Niebezpieczeństwo płynace z zepsutej żywności
|
22-09-2010, 10:40
Post: #1
|
|||
|
|||
Niebezpieczeństwo płynace z zepsutej żywności
Witam,
Mam kłopot z mamą, która gromadzi ogromne ilości jedzenia, które po pewnym czasie psuje się, gnije, pleśnieje itp. Uważam trzymanie takich rzeczy w lodówce za niebezpieczne. Dodatkowym problemem jest to, iż w lodówce nie robi zbyt często selekcji. Jak już zobaczy ze np. pomidor jest już w połowie zgniły odcina zepsuta cześć, a z reszty robi sałatkę albo dorzuca do zupy. Wędlinę, która robi się śliska podsmaża i dodaje np. do fasolki po bretońsku. Potrzebuje pomocy! Jak wytłumaczyć mamie,żeby nie robiła zakupów na zapas, ponieważ skutkuje to stratą pieniędzy oraz zepsutym jedzeniem, które jest niebezpieczne. Proszę o wskazanie publikacji, które mogę dać Jej do przeczytania i uświadomienia jak groźne są bakterie itp. organizmy, które rozwijają się w zepsutym jedzeniu i mogą powodować różne choroby. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz:) |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
Niebezpieczeństwo płynace z zepsutej żywności - marcelina - 22-09-2010 10:40
RE: Niebezpieczeństwo płynace z zepsutej żywności - Belfegor - 24-09-2010, 11:23
RE: Niebezpieczeństwo płynace z zepsutej żywności - Zuzanka - 03-12-2010, 10:43
RE: Niebezpieczeństwo płynace z zepsutej żywności - natka - 08-02-2011, 11:09
RE: Niebezpieczeństwo płynace z zepsutej żywności - Zuzanka - 16-02-2011, 13:15
RE: Niebezpieczeństwo płynace z zepsutej żywności - Vmama - 09-05-2011, 13:25
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości