masło czy margaryna
|
02-09-2010, 22:12
Post: #7
|
|||
|
|||
RE: masło czy margaryna
Pisząc o umiarkowanej ilości miałam na myśli około 15-30g dziennie, czyli około 1/10 kostki masła.
Jeśli chodzi o smażenie na maśle to wskazane jest unikanie obróbek kulinarnych wymagających wysokich temperatur ze względu na nietrwałość jego składników. Wyjątkiem jest smażenie jajek, których białka ulegają tzw. "ścięciu" (denaturacji) w niskich temperaturach. Masło jest dobrym nośnikiem smaku i zapachu dlatego też jeżeli zależy nam na jego dodatku w potrawie to możemy je dołożyć pod koniec smażenia. Technolog żywności Specjalizacja: analiza jakości żywności "Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną" |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
masło czy margaryna - Kocurek - 23-08-2010, 13:16
RE: masło czy margaryna - aga - 24-08-2010, 6:16
RE: masło czy margaryna - Kocurek - 25-08-2010, 21:53
RE: masło czy margaryna - Kamila Krysiak - 26-08-2010, 13:13
RE: masło czy margaryna - aga - 02-09-2010, 17:05
RE: masło czy margaryna - Zuzanka - 02-09-2010, 18:12
RE: masło czy margaryna - Kamila Krysiak - 02-09-2010 22:12
RE: masło czy margaryna - Kocurek - 09-09-2010, 12:49
RE: masło czy margaryna - Belfegor - 18-01-2011, 9:25
RE: masło czy margaryna - natka - 08-02-2011, 11:41
RE: masło czy margaryna - Mądry Staś - 09-02-2011, 12:03
RE: masło czy margaryna - Belfegor - 13-02-2011, 19:33
RE: masło czy margaryna - realia - 19-01-2012, 9:27
RE: masło czy margaryna - Mądry Staś - 19-01-2012, 14:21
RE: masło czy margaryna - M.Dawidowicz - 23-01-2012, 18:25
RE: masło czy margaryna - Maria Jakubowska - 24-01-2012, 15:52
RE: masło czy margaryna - M.Dawidowicz - 24-01-2012, 17:39
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości