Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
masło czy margaryna
02-09-2010, 22:12
Post: #7
RE: masło czy margaryna
Pisząc o umiarkowanej ilości miałam na myśli około 15-30g dziennie, czyli około 1/10 kostki masła.

Jeśli chodzi o smażenie na maśle to wskazane jest unikanie obróbek kulinarnych wymagających wysokich temperatur ze względu na nietrwałość jego składników. Wyjątkiem jest smażenie jajek, których białka ulegają tzw. "ścięciu" (denaturacji) w niskich temperaturach.
Masło jest dobrym nośnikiem smaku i zapachu dlatego też jeżeli zależy nam na jego dodatku w potrawie to możemy je dołożyć pod koniec smażenia.

Technolog żywności
Specjalizacja: analiza jakości żywności
"Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną"
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Wiadomości w tym wątku
masło czy margaryna - Kocurek - 23-08-2010, 13:16
RE: masło czy margaryna - aga - 24-08-2010, 6:16
RE: masło czy margaryna - Kocurek - 25-08-2010, 21:53
RE: masło czy margaryna - aga - 02-09-2010, 17:05
RE: masło czy margaryna - Zuzanka - 02-09-2010, 18:12
RE: masło czy margaryna - Kamila Krysiak - 02-09-2010 22:12
RE: masło czy margaryna - Kocurek - 09-09-2010, 12:49
RE: masło czy margaryna - Belfegor - 18-01-2011, 9:25
RE: masło czy margaryna - natka - 08-02-2011, 11:41
RE: masło czy margaryna - Belfegor - 13-02-2011, 19:33
RE: masło czy margaryna - realia - 19-01-2012, 9:27
RE: masło czy margaryna - Maria Jakubowska - 24-01-2012, 15:52



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości

Kontakt | aktywniepozdrowie.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS