słodycze od babci - Wersja do druku +- Forum aktywniepozdrowie.pl (http://forum.aktywniepozdrowie.pl) +-- Dział: ORGANIZM CUDOWNY MECHANIZM (/forum-1.html) +--- Dział: PSYCHOLOGICZNE ASPEKTY ŻYWIENIA (/forum-29.html) +--- Wątek: słodycze od babci (/thread-36.html) |
słodycze od babci - Kocurek - 11-10-2010 12:55 mam problem, chciałabym żeby moje dziecko odzwyczajało się od słodyczy i jadło zdrowiej, niestety dużo czasu spędza z babcią, która zawsze mu podtyka jakieś słodkości. Jak przekonać babcię żeby zamiast słodyczy podawała zdrowsze przekąski? RE: słodycze od babci - Belfegor - 11-10-2010 13:20 Prawdopodobnie babcia, gdy była aktywną mamą własnych dzieci, sama zwracała uwagę dzieciom, że jedzenie słodyczy jest niezdrowe, bo psują zęby. Bardzo dobrze to pamiętam z własnego dzieciństwa. Wystarczy babci przypomnieć jej własne słowa; zrobić to kilka razy i nie ustawać realizowaniu swojej wizji wychowania dziecka. Powodzenia...... RE: słodycze od babci - Mądry Staś - 08-12-2010 13:58 Belfegor mądrze pisze! Zawsze jeszcze można spróbować wpłynąć na dzieci, ale to chyba byłoby jeszcze trudniejsze niż przekonanie babci RE: słodycze od babci - Kocurek - 13-12-2010 10:00 Eh, sprawa nie jest prosta, ale chyba mały postęp odnotowałam ale będę musiała babci często przypominać jej słowa. Dzięki RE: słodycze od babci - Belfegor - 14-12-2010 10:35 Jeśli babcia zamiast własnych zębów ma już "szufladę", warto się jej spytać ile w tym winy jedzenia słodyczy. I tego babcia życzy wnuczkowi? RE: słodycze od babci - Mądry Staś - 15-12-2010 17:50 zawsze można wręczyć babci rachunek od dentysty za kolejne plomby jej wnuka RE: słodycze od babci - Vmama - 20-04-2011 14:56 Ja poprosiłam babcię o przynoszenie owoców zamiast słodyczy |