12-01-2011, 10:51
Zdrowe odżywianie dzieci
Data warsztatu 23 styczeń 2011 (niedziela), od 10:00 do 15:00
Kierunek warsztatów warsztat dla wszystkich, praktyka plus teoria
Osoba prowadząca Anna Krasucka
Miejsce ul. Majdańska 30/36 Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Warszawie (Grochów)
Opis
Dziecko z definicji to mały człowiek z ogromem energii, radości i zdrowia. W dzisiejszych czasach wiele dzieci staje się jednak coraz bardziej ociężałych, otyłych, słabych i powolnych lub - odwrotnie - nadpobudliwych, impulsywnych i nerwowych. Do tego dochodzą problemy ze słaba odpornością i stale nawracające choroby tkj. przeziębienia i zapalenia gardła, oskrzeli oraz wszechobecne alergie. To wprost niewiarygodne, że można ten stan rzeczy zmienić w prosty sposób. Wystarczy zmodyfikować sposób żywienia, aby organizm dziecka szybko się zregenerował i wzmocnił.
Kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci to jedna z najlepszych inwestycji w ich przyszłość.
Na warsztatach dowiesz się m.in..:
* jak zapobiegać ciągłym przeziębieniom i infekcjom u dzieci
* jak wzmocnić osłabiony układ odpornościowy
* jak poprawić koncentrację i zdolność percepcji
* jak wzmocnić układ trawienny i zniwelować łaknienie na słodycze
* co jest przyczyną ADHD i jak temu zapobiec
* jakie są przyczyny alergii oraz jak im zapobiegać
W programie warsztatów:
1. Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
2. Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (4 godz.)
Poziom trudności dla początkujących i dla średnio zaawansowanych
Liczba uczestników od 8 do 16
(jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)
Zapewniamy
* stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
* wszystkie potrzebne produkty
* skrypty z przepisami
* duuuużo smakowitego jedzenia
* miłą atmosferę
* kupon rabatowy na zakupy w sklepie ekologicznym
Cena 230 zł/osoba
Kontakt:
PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia
tel. +48 507 200 477
e-mail: piecsmakow@piecsmakow.com.pl
http://WWW.PIECSMAKOW.COM.PL
Data warsztatu 23 styczeń 2011 (niedziela), od 10:00 do 15:00
Kierunek warsztatów warsztat dla wszystkich, praktyka plus teoria
Osoba prowadząca Anna Krasucka
Miejsce ul. Majdańska 30/36 Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Warszawie (Grochów)
Opis
Dziecko z definicji to mały człowiek z ogromem energii, radości i zdrowia. W dzisiejszych czasach wiele dzieci staje się jednak coraz bardziej ociężałych, otyłych, słabych i powolnych lub - odwrotnie - nadpobudliwych, impulsywnych i nerwowych. Do tego dochodzą problemy ze słaba odpornością i stale nawracające choroby tkj. przeziębienia i zapalenia gardła, oskrzeli oraz wszechobecne alergie. To wprost niewiarygodne, że można ten stan rzeczy zmienić w prosty sposób. Wystarczy zmodyfikować sposób żywienia, aby organizm dziecka szybko się zregenerował i wzmocnił.
Kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci to jedna z najlepszych inwestycji w ich przyszłość.
Na warsztatach dowiesz się m.in..:
* jak zapobiegać ciągłym przeziębieniom i infekcjom u dzieci
* jak wzmocnić osłabiony układ odpornościowy
* jak poprawić koncentrację i zdolność percepcji
* jak wzmocnić układ trawienny i zniwelować łaknienie na słodycze
* co jest przyczyną ADHD i jak temu zapobiec
* jakie są przyczyny alergii oraz jak im zapobiegać
W programie warsztatów:
1. Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
2. Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (4 godz.)
Poziom trudności dla początkujących i dla średnio zaawansowanych
Liczba uczestników od 8 do 16
(jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)
Zapewniamy
* stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
* wszystkie potrzebne produkty
* skrypty z przepisami
* duuuużo smakowitego jedzenia
* miłą atmosferę
* kupon rabatowy na zakupy w sklepie ekologicznym
Cena 230 zł/osoba
Kontakt:
PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia
tel. +48 507 200 477
e-mail: piecsmakow@piecsmakow.com.pl
http://WWW.PIECSMAKOW.COM.PL