12-01-2011, 10:49
Gotowanie wg pięciu przemian od podstaw
Data warsztatu 22 styczeń 2011 (sobota), od 10:00 do 15:00
Kierunek warsztatów warsztat dla wszystkich, praktyka plus teoria
Osoba prowadząca Anna Krasucka
Gość specjalny dr Piotr Boruc
Miejsce ul. Majdańska 30/36 Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Warszawie (Grochów)
Opis Gotowanie wg pięciu przemian od podstaw
Zdrowa dieta może (i powinna!) być smaczna, sycąca i prosta. Codzienne posiłki mogą służyć naszemu zdrowiu, chronić nas przed chorobami, dawać dużą przyjemność i satysfakcję. Wcale nie potrzeba na to dużo czasu! Skoro i tak codziennie się odżywiamy, dlaczego nie wykorzystać tego z pożytkiem dla naszego zdrowia i samopoczucia?
Dlaczego warto gotować wg Pięciu Przemian?
1. Potrawy są lekkostrawne - nie czujemy się ociężali
2. Posiłki są zrównoważone i smaczniejsze
3. Organizm zużywa mało energii na trawienie i stajemy się bardziej witalni, chce nam się żyć
4. Wracamy do naszej prawidłowej masy ciała
5. Oczyszczony organizm dociera do prawdziwej intuicji, znów mamy kontakt z nami samymi
Na warsztatach m.in. zostanie omówiona:
* wprowadzenie do teorii Yin i Yang,
* kuchnia Pięciu Przemian - obieg odżywczy / kontrolny,
* termika produktów
* unikanie błędów żywieniowych,
* świadomość w odżywianiu,
* no i przede wszystkim dużo SMACZNEGO i zdrowego gotowania!
W programie warsztatów:
1. Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
2. Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (4 godz.)
Poziom trudności dla początkujących i dla średnio zaawansowanych
Liczba uczestników od 8 do 16
(jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)
Zapewniamy
* stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
* wszystkie potrzebne produkty
* skrypty z przepisami
* duuuużo smakowitego jedzenia
* miłą atmosferę
* kupon rabatowy na zakupy w sklepie ekologicznym
Cena 230 zł/osoba
Kontakt:
PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia
tel. +48 507 200 477
e-mail: piecsmakow@piecsmakow.com.pl
http://WWW.PIECSMAKOW.COM.PL
Data warsztatu 22 styczeń 2011 (sobota), od 10:00 do 15:00
Kierunek warsztatów warsztat dla wszystkich, praktyka plus teoria
Osoba prowadząca Anna Krasucka
Gość specjalny dr Piotr Boruc
Miejsce ul. Majdańska 30/36 Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Warszawie (Grochów)
Opis Gotowanie wg pięciu przemian od podstaw
Zdrowa dieta może (i powinna!) być smaczna, sycąca i prosta. Codzienne posiłki mogą służyć naszemu zdrowiu, chronić nas przed chorobami, dawać dużą przyjemność i satysfakcję. Wcale nie potrzeba na to dużo czasu! Skoro i tak codziennie się odżywiamy, dlaczego nie wykorzystać tego z pożytkiem dla naszego zdrowia i samopoczucia?
Dlaczego warto gotować wg Pięciu Przemian?
1. Potrawy są lekkostrawne - nie czujemy się ociężali
2. Posiłki są zrównoważone i smaczniejsze
3. Organizm zużywa mało energii na trawienie i stajemy się bardziej witalni, chce nam się żyć
4. Wracamy do naszej prawidłowej masy ciała
5. Oczyszczony organizm dociera do prawdziwej intuicji, znów mamy kontakt z nami samymi
Na warsztatach m.in. zostanie omówiona:
* wprowadzenie do teorii Yin i Yang,
* kuchnia Pięciu Przemian - obieg odżywczy / kontrolny,
* termika produktów
* unikanie błędów żywieniowych,
* świadomość w odżywianiu,
* no i przede wszystkim dużo SMACZNEGO i zdrowego gotowania!
W programie warsztatów:
1. Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
2. Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (4 godz.)
Poziom trudności dla początkujących i dla średnio zaawansowanych
Liczba uczestników od 8 do 16
(jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)
Zapewniamy
* stanowiska pracy wyposażone we wszystkie niezbędne narzędzia
* wszystkie potrzebne produkty
* skrypty z przepisami
* duuuużo smakowitego jedzenia
* miłą atmosferę
* kupon rabatowy na zakupy w sklepie ekologicznym
Cena 230 zł/osoba
Kontakt:
PIĘĆ SMAKÓW Akademia Odżywiania dla Zdrowia
tel. +48 507 200 477
e-mail: piecsmakow@piecsmakow.com.pl
http://WWW.PIECSMAKOW.COM.PL